Tort de biscuiti trigon

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti trigon

Ingrediente

  • 300 gr de biscuiti Petite-Beure (pot fi si cu cacao)
  • 11/2 pahar lapte
  • 500ml smantana de frisca
  • 1budinca de vanilie ptr crema
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 1foaie de aluminiu

Mod de preparare

Se pregateste crema - se pune in oala mixerului budinca de vanilie si paharul de lapte si 250 ml smantana de frisca si se mixeaza bine se adauga si esenta de vanilie si se mai mixeaza pana crema este spumoasa.

Pe o plansa se intinde o folie de aluminiu si se pun 3 straturi de biscuiti unul langa altul - biscuitii ii inmuiem in putin lapte. Peste biscuiti punem un strat de crema, iar peste crema punem un strat de biscuiti, dupa care punem crema numai pe stratul de mijloc de biscuiti si ridicam lateralele de biscuiti cu crema formand un trigon - este bine sa punem crema indeajunsa pe mijloc pentru ca atunci cand formam trigonul crema sa fie pana sus. Acoperim bine cu foaia de aluminiu si lasam pe plansa la rece cel putin cateva ore.

intr-o craticioara incalzim smantana si topim ciocolata amestecand bine ca ciocolata sa se topeasca si lasam putin sa se raceasca, dupa care turnam pe trigon ciocolata sa acopere complet tot tortul si lasam la rece sa se intareasca. Este un tort usor si gustos in acelasi timp.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise