Tort de biscuiti cu budinca

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti cu budinca

Ingrediente

  • - 400 gr biscuiti digestivi
  • - 170 ml lapte
  • - 100 gr margarina Rama Maestro
  • - 130 gr zahar
  • - 2 linguri cacao
  • - 1 esenta rom
  • Pentru budinca
  • - i plic praf budinca ciocolata
  • - 450 ml lapte
  • - 3 linguri zahar

Mod de preparare

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao.

Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se fierbe aprox 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste margarina. Adaugam si esenta de rom.

Se toarna apoi peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana se incorporeaza bine.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu folie de Al. (puteti folosi orice alta forma)

Punem la frigider pt aprox o ora.

Intre timp pregatim budinca, conform instructiunilor de pe plic.

Dupa o ora scoatem tava de la frigider si turnam budinca (e ok daca mai e inca calduta dar sa nu fie fierbinte).

Lasam sa se raceasca sau punem la frigider ctv minute.

Cand am inceput, ideea era sa pun deasupra si glazura de ciocolata (de aceea apare ciocolata in imagine), insa inte timp m-am gandit ca deja este destula cacao in compozitie si am renuntat :).

Am ornat in schimb cu picatele de ciocolata alba topita si mi-a iesit un tort Dalmatian :).

Este un tort destul de rapid si mai ales usor de facut, nu necesita coacere si categoric e gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise