Tort de biscuiti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti

Ingrediente

  • 500 g biscuiti simpli
  • 200-250 ml lapte(apa fiarta pentru varianta de post)
  • 100 g unt(margarina pentru varianta de post)
  • 100 g alune(sau nuci macinate)
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata topita(nu se adauga la varianta de post)
  • esenta de rom
  • extract de vanilie(sau esenta)
  • fulgi de ciocolata si cacao pentru decor

Mod de preparare

Intr-un castronel frecam untul moale cu zaharul .Biscuitii ii rupem cu mana(bucati mai mari sau mai mici,depinde cum va place) si ii punem intr-un bol incapator.Adaugam nucile macinate,cacaua ,ciocaolata topita si amestecam usor.Incorporam laptele (nu tot odata)si amestecam de fiecare data pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie de tot laptele,depinde de gradul de absortie al biscuitilor.

La final ,incorporam si untul frecat cu zahar si esentele.

Am transferat compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil(18-20 cm diametru) si am presat usor.

Pastram la rece pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte, apoi decoram cu ce dorim si putem ser

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise