Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul.
Se adauga faina si cacaua,seamesteca si se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace 30-35 de minute,dupa care se scoate,se lasa la racit,se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut pe aragaz din zahar si apa.
Pt crema se amesteca ciocolata cu galbenusurile.
Se adauga frisca batuta si se amesteca foarte bine.Se pastreaza 4-5 linguri pt decor,iar restul cremei se intinde pe o jumatate a blatului insiropat,se aseaza bananele taiate pe lung si se acopera cu a doua jumatate de blat.
Ciocolata de topeste pe aragaz cu uleiul/margarina si se toarna peste tort,lasand sa curga si pe margini.
Cu crema oprita se orneaza deasupra dupa preferinta fiecaruia.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii