Pentru blat:
Se bat ouale cu zaharul si cnd e topit zaharul se adauga faina si cacaua.
Se tapeteaza un castron de plastic sau o forma de silicon pentru tort cu ulei si faina.
Se da l cuptorul cu microunde timp de 10 minute pentru putere de 600w.
Atentie! aluatul nu poate sa depaseasca mai mult de jumatatea inaltimii recipientului, deoarece acesta isi dubleaza volumul la coacere.
Se raceste blatul(eu cand e urgent il las 10 minute la temperatura casei si apoi il dau la congelator).
Umplutura:
Intre timp se bate frisca cu putin zahar (dupa gust).
Se scurg rodelele de ananas - pastreaza sucul pentru insiropat; se pastreaza doua rondele pentru decorat si restul se taie cubulete.
Ss pastreaza un sfert din frisca si restul se amesteca cu ananasul cubulete.
Se taie blatul in trei felii si se insiropeaza cu sucul din conserva de ananas. Se umple cu amestecul de frisca si ananas si se decoreaza cu restul de frisca si cele doua rondele de ananas.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii