Tort Dana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Dana

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru umputura (crema):
  • 3 pliculete gelatina
  • 250 g branza proaspata de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 50 g fulgi nuca cocos
  • 1 banana
  • un kiwi
  • ananas
  • Pentru decor:
  • 1 banana
  • 1 kiwi
  • 1 mandarina
  • jeleu rosu sau alta culoare

Mod de preparare

Bati ouale spuma cu zaharul, adaugi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor. torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata si coci in cuptorul preincalzit circa 20 min.

Pui gelatina la inmuiat in apa rece ap. 10 min, amesteci usor branza cu zaharul si frisca lichida. Fierbi laptele cu fulgii de cocos. Iei vasul de pe foc, adaugi gelatina si amesteci pana se dizolva. Torni laptele peste amestecul de branza si amesteci pana se ingroasa.

Tai blatul in doua, asezi pe o parte din blat o parte din compozitie, pui bananele taate rondele de jur imprejur, ananas si kiwi-ul taiat cubulete mici, intinzi ink un strat de crema petse care asezi cealalta parte din blat, peste acesta pui restul de crema ramasa si ornezi cu fructe dupa bunul plac, dupa care torni jeleul care se prepara conform instructiunilor de pachet si dai la rece 2 ore inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise