Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri.
Pentru Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
Adaugam faina cu cacaos si praful de copt cernute, omogenizam bine, iar la final adaugam esenta de vanilie.
Compozitia rezultata o turnam in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt pentru 5-10 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Cand s-a racit decupam 2 cercuri de 19cm.
Sirop: Apa+zahar+esenta de vanilie dupa gust si cat de insiropat il doriti!
Pentru mousse-ul de zmeura:
Incalzim zmeura intr-un ibric, adaugm ciocolata alba bucatele mici pana se topeste, lasam sa se racoreasca. Hidratam gelatina in apa rece . Cand zmeura nu mai este fierbinte, adaugam gelatina hidratata, iar cand ajunge aproape de temparatura camerei punem si iaurtul, amestecam si lasam sa se raceasca complet. Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si aerata, apoi o unim cu crema de zmeura si omogenizam.
Pentru jeleul de zmeura:
Hidratam gelatina in apa rece. Zmeura o incalzim (atentie nu fierbinte), apoi adaugam gelatina hidratata si omogenizam.
Pentru mousse-ul de whisky:
Hidratam gelatina foi in apa rece, cat sa o acopere in totalitate.
Galbenusl il mixam cu zaharul si vanilia pana isi schimba culoarea.
Laptele impreuna cu crema de whisky le punem intr-un ibric pe foc pana se incalzesc.
Turnam in fir subtire laptele aromat peste galbenus amestecand energic.
Punem din nou pe aragaz, la foc mic si amestecam mereu cu un tel pana ce compozitia se ingroasa si alcoolul s-a evaporat.
Dam deoparte, lasam sa se racoreasca 2-3 minute, apoi adaugam gelatina stoarsa bine de apa, omogenizam si lasam sa se raceasca in totalitate.
Cand crema este rece, batem repede frisca lichida impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o consistenta cremoasa, nu sa stea bat, apoi adaugam cate 2 linguri de frisca in bolul cu crema si mixam, continuam asa pana incorporam frisca cu crema si obtinem un mousse pufos si cremos.
Asamblare: Fiecare crema + jeleul le preparam atunci cand trebuie turnate in inel ci nu inainte!!!
Blatul il asezam pe un platou, asezam inelul de marime 19cm, insiropam si peste punem mousse-ul de zmeura, apoi lasam la frigider circa 20 minute. ( timp in care avem timp sa ne ocupam de jeleu)
Peste zmeura punem al doilea blat, insiropam si turnam jeleul, dam la rece pana se intareste (cam o ora), apoi turnam si mousse-ul de whisky.
Invelim in folie de plstic si-l dam la rece pana a doua zi.
Scoatem inelul si-l ornam dupa bunul plac; eu am ales ceva simplu, dar voi il puteti inveli si-l orna cu glazura sau dupa imaginatie!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii