Tort cu zmeura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu zmeura

Ingrediente

  • 300g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 200g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • Ingrediente crema:
  • 2 plicuri gelatina
  • 400 g iaurt slab
  • 130g zahar
  • 400ml frisca
  • Zeama de la o lamaie
  • Ingrediente decorare:
  • 1 kg zmeura
  • 2 pachete tort gelee
  • 500ml suc de mere

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180 grade.

Cerneti faina si praful de copt intr-o strecuratoare.

Amestecati-o cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Adaugati incet ouale, uleiul si apa minerala si framantati totul intr-un aluat omogen.

Intindeti-l apoi pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt.

Coaceti 20 de minute, apoi lasati sa se raceasca.

Inmuiati gelatina in apa rece. Apoi dizolvati-o la microunde sau cum scrie pe pachet.

Amestecati iaurtul cu 100g zahar.

Incorporati gelatina peste iaurt.

Bateti frisca si adaugati-o peste compozitia facuta mai sus.

Adaugati usor zeama de la o lamaie avand grija sa amestecati intr-un singur sens pentru a nu se taia compozitia.

Intindeti crema pe blat si bagati la rece, circa 2 ore.

Spalati zmeura si lasati-o sa se scurga. Pregatiti glazura amestecand pliculetele de tort gelee cu 3 linguri de zahar pudra si sucul de mere, apoi dati la fiert pentru un minut.

Puneti zmeura deasupra cremei si stropiti cu glazura. Apoi bagati la rece.

Este un desert nemaipomenit de racoros, il trec la favorite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise