Preparare blat: Albuşurile se bat spumă cu zahărul până se obţine un fel de bezea lipicioasă. Apoi se înglobează migdalele.
Se aşază într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se coace 40 min în cuptorul încins la 140 grade sau la foc mic până se rumeşte, în cuptorul normal.
Preparare cremă: Se amestecă iaurtul cu sucul stors de lămâie , esenţă de rom şi zahărul vanilat. Se dizolvă gelatina în puţină apă rece şi se înglobează. Se dă la frigider. Când începe să se întărească, se înglobează frişca bătută.
Asamblare: Se aşază blatul pe un platou, cu un inel de tort în jurul lui.
Se aşază peste blat 1/2 din cremă, vişinele fără sâmburi (sau căpşuni, piersici).
Apoi cealaltă jumătate din cantitatea de cremă.
Se poate pudra cu cacao deasupra. Se dă la frigider 4 ore înainte de servire.
Pentru alte torturi gustoase intrati pe blogul Betty's Kitchen!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii