Tort cu visine si branza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine si branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • Crema:
  • 100 gr unt
  • 700 gr branza de vaci cremoasa
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 30 gr ciocolata cu lapte
  • decoratiuni din zahar

Mod de preparare

Blatul:

Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua.

Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul.

Adaugam o lingurita praf de copt, una cu zahar pudra cu pastai de vanilie si 3 linguri faina.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Acestea le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta, dar cu miscari lente de jos in sus.

Scoatem visinele din borcan si le scurgem bine de sirop.

Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.

Punem jumatate din visine, turnam compozitia de blat peste si nivelam.

Il introducem in cuptorul incins, la o tempetaruta potrivita pentru 12-15 minute.

Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat.

Crema:

Frisca lichida, rece, o mixam pana devine o spuma.

Untul il mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema, adaugam branza de vaci, extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Mixam bine, apoi cu o paleta, incorporam frisca batuta (mai oprim 4-5 linguri pentru ornat).

Pentru insiropat blaturile, am pregatit un sirop dintr-o cana de apa, cateva bucati coaja de lamaie dar fara partea alba, doua linguri de zahar. Le punem pe foc sa dea 3-4 clocote, apoi il lasam sa se raceasca.

Tava in care am copt blaturile o tapetam cu folie alimentara.

Asezam prima foaie de blat, o insiropam bine, apoi punem mai bine de jumatate din crema.

Punem foaia a doua, insiropam si restul de crema.

Nivelam frumos, iar din frisca oprita formam cateva moate.

Dam tortul la frigider pentru circa o ora, apoi il scoatem pe un platou.

Ciocolata o taiem cu cutitul, punem pe centrul tortului si pe laterale unde este crema.

Punem si cateva decoratiuni din zahar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise