Blatul:
Se bat spuma albusurile cu apa adaugata la inceput. Cand sunt batute bine s adauga zaharul(8 lg) si apa.
Galbenusurile batute cu 8 lg zahar, 5g ulei, esenta de vanilie.
Galbenusurile se pun peste albusuri putin cate putin. Apoi se adauga faina si praful de copt,scortisoara. Se amesetca cu lingura de lemn de sus in jos.
Se pune intr-o tava cu hartie de copt.
Se lasa in cuptor aprox 25 min. Proba cu scobitoarea este cea mai buna.
Crema:
Se face budinca. Se lasa la racit. Se bate untul spuma si apoi se adauga budinca, lingura cu lingura.
Apoi se adauga in crema restul de ingrediente.
Sirop:
Se pune in apa zaharul, sucul de lamaie si esenta de rom si se amesteca.
Se taie tortul in doua dupa ce s-a racit.
Se insiropeaza. Apoi se pune crema.
Deasupra torul se decoreaza fiecare cum vrea.
Eu am pus 250 g frisca, 4 cuburi de ciocolata menaj si visine proaspete.
Pentru mai multe retete, vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii