Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum, adaugam cele 3 linguri de ulei si mai mixam 2 minute.
4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi 100 g zahar si mixam pana cand spuma formata devine sidefie, iar zaharul este dizolvat complet.
5. Incorporam galbenusurile spuma in albusurile batute cu ajutorul unei spatule de silicon. Facem operatiunea aceasta prin cat mai putine miscari ca sa nu piarda din volum.
6. Inglobam faina cernuta si coaja de lamaie in compozitie cu ajutorul spatulei de silicon/ lingurii de lemn tot cu atentie prin miscari circulare.
7. Repartizam compozitia in 3 tavi (17 cm diametru) tapetate cu hartie de copt. Taiem boabele de struguri in doua si scoatem semintele. Impartim in 2 cantitatea de struguri, si punem boabele in 2 din cele 3 tavi.
8. Coacem miezul de nuca 5 minute la 200 grade C, il lasam sa se raceasca apoi il punem in cea de-a treia tava.
9. Introducem tavile in cuptor pentru 30-40 minute, pe raftul din mijloc. Facem testul introducand o scobitoare in mijlocul blaturilor, daca iese curata = copt.
10. Scoatem din cuptor si lasam blaturile sa se raceasca pe un gratar.
Crema:
1. Mixam frisca lichida pana capata volum si consitenta.
2. Mixam separat mascarponele cu ricotta, smantana si mierea. Adaugam frisca batuta si amestecam.
Asamblare:
1. Punem un blat cu struguri pe platou, il insiropam asteptam 5-10 minute, punem 200 g de crema, blatul cu nuci pe care il vom insiropa, pauza 5 minute, 200 g crema de branza, ultimul blat cu struguri + insiropat si dat la frigider pentru cel putin 2 ore.
2. Scoatem tortul, il imbracam intr-un start subtire de crema. Punem restul de crema intr-un poche cu sprit simplu si spritam un rand vertical de crema. Luam o lingurita/spatula si intindem spre dreapta fiecare punct de crema, punem iar un rand de puncte si intidem cu coada linguritei spre dreapta. Procedam asa pana cand terminam de decorat. Introducem tortul in frigider 12-24 ore sau macar pentru 3-4 ore daca n-aveti rabdare.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii