Blatul
Pui cuptorul la incalzit. Bati bine ouale cu zaharul, uleiul si apa fierbinte. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizezi aluatul. Il coci timp de 25 minute intr-o forma de tort detasabila, cu diametrul de 26 cm, unsa cu ulei si tapetat cu faina.
Lasi blatul sa se raceasca in forma, apoi il detasezi cu grija.
Crema de iaurt
Inmoi gelatina in 50 ml apa rece, apoi o dizolvi pe baie de aburi impreuna cu zaharul. Amesteci iaurtul simplu si cel de vanilie cu gelatina calduta si dai amestecul la frigider pentru 30 minute. In crema de iaurt incorporezi frisca batuta. Asezi din nou blatul de tort in forma detasabila, pui deasupra crema de iaurt, nivelezi si dai la frigider rimp de 4 ore.
Crema de smochine
Cureti smochinele de codite si le dai prin masina de tocat, pastrand cateva pentru ornat. Separi albusurile de galbenusuri. Prepari o cafea tare din 100 ml apa, cafea solubila si zahar dupa gust. Fierbi cafeaua la bain-marie impreuna cu zaharul pudra, ciocolata rupta in bucati si untul. Cand compozitia a evenit consistenta adaugi galbenusurile, unul cate unul, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Bati albusurile spuma cu sarea la bain-marie si le incorporezi in crema impreuna cu smochinele, amestecand de jos in sus. Pui crema de smochine peste cea de iaurt, ornezi tortul cu felii de smochine si alune maruntite si il dai la frigider pentru inca 2 ore.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii