Pregatim blatul de tort, separand albusurile de galbenusuri.
Mixam bine galbenusurile cu apa si zaharul pina de albeste compozitia.
Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare.
La galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt , putin cate putin pina o incorporam pe toata.
Adaugam 1/2 din albusurile spuma, omogenizam cu grija, apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, rasturnam compozitia blatului si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina se coace, aproximativ 30 minute.
Intre timp preparam budinca de punch si crema de vanilie.
Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua.
Partea de jos o asezam pe platoul de servit si o insiropam bine de tot cu sucul din coktailul de fructe.
Adaugam apoi budinca de punch si fructele.Asezam deasupra a doua parte a blatului asezata cu taietura in sus; o insiropam bine si pe aceasta si apoi imbracam tortul cu crema de vanulie deasupra si lateral.
Piscoturile vor fi taiate in cazul in care sunt mai inalte decat inaltimea tortului si le lipim de marginea tortului cu ajutorul cremei de vanilie.
Ornam tortul dupa preferinta si il servim optional cu frisca.
Tortul se tine neaparat la rece cateva ore.
Pofta mare !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii