Blatul;
Se incalzeste cuptorul la 190gC.Se unge si tapeteaza cu hartie pergament o forma rotunda de 20 cm.
Se amesteca untul cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana ce se obtine o crema spumoasa.Se bat oualele si se amesteca in crema de unt impreuna cu 2 lunguri zeama de portocala si coaja rasa fin,se omogenizeaza bine,apoi se incorporeaza faina cu praful de copt.Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor pentru 45 de minute.Se scoate apoi si se lasa la racit.
Intr-o cratita se toarna 300ml apa si125g zahar impreuna cu batonul de vanilie si incalziti usor sa se topeasca zaharul,se adauga piersicile taiate in jumatate si fara samburi.Se lasa sa fiarba mocnit timp de 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca(siropul se pastreaza).Cu grija se curata piesicile de coaja.
Intr-un castron se pune branza de vaci si se amesteca cu 75g zahar pana devine o crema spumoasa,apoi se adauga smantana si se amesteca bine.Separat se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe pachet,se adauga peste crema de branza.Se da la frigider pentru 10-15 minute.Separat se bate spuma frisca cu 2 linguri zahar si se incorporeaza usor in crema, de jos in sus.Se lasa la figider pentru 20 de minute.
Blatul se taie in 3 straturi si se stropeste usor cu o parte din sucul in care au fiert piersicile.(se pastreaza jumatate din suc)
Taiati piersicile in felii subtiri.Asezati felii de piersici pe 2 din straturi.Turnati cu o lingura peste piersici 1/3 din crema.Puneti cele 2 blaturi unul peste celalalt.Puneti ultimul blat si intindeti uniform restul de crema de jurimprejur.Aranjati feliile de piersici deasupra tortului.In siropul ramas se dizolva 1 plic de Tort-Gelee incolor (se prepara conform instructiunilor de pe pachet)si se toarna peste feucte.Se lasa la frigider pentru 2-4 ore.
Este foarte racoritor si bun.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii