Tort cu nuci si crema de cafea

Reteta de tort cu nuci si crema de cafea. Tort cu nuci si crema de cafea reteta pas cu pas. Retete de tort cu nuci. Retete de tort cu crema de cafea. Retete de tort.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu nuci si crema de cafea

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 5 ml indulcitor
  • 3 linguri faina
  • 9 linguri nuca macinata
  • 7 g praf de copt
  • un praf sare
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 2 linguriţe de cafea macinata
  • 2,5 ml indulcitor
  • Crema de cafea:
  • 250 g mascarpone
  • 5 g zahar vanilat Bourbon
  • 80 ml frişca lichida
  • 3 lingurite cacao neagra
  • 1 lingurita cafea macinata
  • Crema alba:
  • 250 g mascarpone
  • 5 g zahar vanilat Bourbon
  • 30 ml frisca lichida
  • Glazura oglinda:
  • 80 ml apa
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte condensat
  • 9 g foi gelatină + 100 ml apa rece
  • 200 g ciocolata alba
  • colorant alimentar galben
  • Decorațiuni:
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
  • decorațiuni zahar
  • Pentru decor:
  • 20 g goji

Mod de preparare

Reteta de tort cu nuci si crema de cafea este preferata sotușlui meu. Il fac mereu de ziua lui dar si cand avem pofta de ceva delicios.

Decoratiunile: desenezi formele dorite pe hartie de copt, cu ciocolata topita, decorezi si dai la frigider pana la utilizare.

Blatul: bati spuma albusurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Torni într-o formă inimă cu inel detașabil, cu foaie de copt. Coci la foc mic spre mediu, 30 min. Lași la răcit.

Pentru însiropat: faci o cafea mai slabă şi lași la răcit, adaugi îndulcitorul.

Crema de cafea: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarponele, zahărul Bourbon, cacaoa și cafeaua.

Pentru crema albă: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarpone, zahărul Bourbon.

Glazura oglindă: pui la fiert, pe foc mic, apa cu zahărul și laptele condensat, amesteci până se dizolvă zahărul. Torni peste ciocolata albă mărunțită, omogenizezi. Adaugi gelatina hidratată în 100 ml apă și stoarsă, omogenizând. Lași la răcit, adaugi colorant.

Montare: tai blatul în două foi, le însiropezi cu cafea, umpli cu crema de cafea. Îmbraci tortul în crema albă.

Decor: când glazura a căpătat consistența mierii, o torni pe tort. Decorezi cu goji și decorațiunile de ciocolată. Dai la frigider până la servire.

Va recomand din suflet aceasta reteta de tort cu nuci si crema de cafea, este un deliciu. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise