Tort cu nuci si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu nuci si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie (Kandia);
  • 50 g ciocolata cu lapte si alune sfaramate (Milka);
  • 100 g unt;
  • 5 oua;
  • un praf de sare;
  • 100 g miez de nuca;
  • 100 g faina;
  • 2 lingurite praf de copt;
  • 1/2 lingurita praf de cafea;
  • 1 lingurita stafide optional;
  • 1 lingura rom;
  • 2 linguri cognac Alexandrion.
  • Crema:
  • 500 ml lapte;
  • 1 plic crema de cicocolata pentru prajituri Dr. Oetker;
  • 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie;
  • ciocolata sau frisca pentru ornat.

Mod de preparare

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Am gasit cateva stafide prin camara si le-am pus la hidratat in rom si cognac. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Mixeaza fiecare plic de crema cu lapte si zahar praf dupa instructiuni. Blatul este foarte moale si pufos si nu necesita insiropare. Se taie blatul racit in trei. Se opreste un sfert din crema de ciocolata pentru ornat. Se pune prima crema de vanilie pe blatul de jos, se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, peste el se pune crema de ciocolata si deasupra ultimul blat. Se imbraca tortul in putina crema si cu restul se orneaza. Eu am pus niste ciocolata razuita si praf de cacaoa. Este un tort delicios si foarte aromat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise