TORT CU NUCI PRALINATE

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Nuci pralinate
  • 300g nuci
  • 300g zahar
  • Blat
  • 10 oua
  • 200g zahar
  • 4 linguri pline pesmet
  • 150g nuci pralinate
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 g nuci pralinate

Mod de preparare

Se pregatesc nucile pralinate, prin caramelizarea zaharului si adaugarea nucilor. Dupa racire, nucile caramelizate se macina. Cantitatea obtinuta se imparte in doua parti egale, o parte pentru blat si o parte pentru crema.

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga pesmetul, jumatate din cantitatea de nuci caramelizate si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se coace intr-o forma unsa, tapetata cu pesmet sau hartie de copt.

Se pot coace 3 foi (recomandat) sau un blat care se taie in 3 parti egale.

Crema:

Se bate frisca si se adauga cealalta jumatate din cantitatea de nuci caramelizate. Crema se pune in mod egal intre foile de blat. Inainte de servire, tortul trebuie sa stea la frigider 3-4 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise