Se pune intr-o cratita miezul de nuca impreuna cu zaharul si 3 linguri de apa. Se amesteca pana se topeste zaharul si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se separa de albusuri si se amesteca cu cacaoa si cateva picaturi de esenta de vanilie si rom. Se toarna apoi peste nuca si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in com[ozitia de nuca, amesatecand usor de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor , la foc mic, aproximativ o ora.
Se pregateste frisca si crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Se scoate blatul de tort din cuptor si se lasa la racit. Se tyaie apoi in doua si se insiropeaza cu un sirop din 3 linguri de zahar si o lingura de apa si esenta de rom. Se intinde crema de vanilie uniform intre feliile de blat.
Se imbraca tortul intrun strat de frisca si se orneaza dupa preferinta. Dau frau imaginatiei
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii