Reteta de tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea. Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea reteta pas cu pas. Tort cu nuci braziliene. Tort cu crema de ciocolata. Tort cu mousse de cafea. Retete de tort.
Reteta de tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea este una dintre prefetatele noastre. Este un tort absolut delicios, foarte gustos si aromat.
Blaturile: bati spuma, cu mixerul, albușurile, cu sarea și îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenușurile, praful de copt, nucile braziliene măcinate, omogenizând tot cu mixerul. Adaugi apoi făina și amesteci ușor cu o spatulă. Torni compoziția în două forme de copt de 18 cm diametru (unse cu ulei și pregătite cu hârtie de copt) și dai la cuptorul preîncălzit, pentru 22 de minute (sau până trec testul scobitorii), la foc mediu (150°C). Lași blaturile la răcit, apoi le tai în câte 2 foi.
Pentru sirop, pui apa la fiert,iar când clocotește, dai deoparte și adaugi plicul de ceai negru cu aromă de lichior Irish Cream. Lași la infuzat 10 minute, apoi arunci pliculețul. Are o aromă dulce, de cafea cu lichior, eu nu o îndulcesc, îmi place așa. O poți îndulci, dacă vrei.
Crema de ciocolată:
Topești cuvertura de ciocolată neagră pe baie de abur. Dai deoparte, lași la răcit, apoi adaugi puțin câte puțin mascarponele. Ciocolata fiind densă, se va întări crema, așadar o subțiezi cu lapte. Amesteci la început, cu o spatulă, iar la final o bați un pic cu mixerul, pentru o textură cremoasă.
Mousse de cafea:
Pui foile de gelatină la hidratat în 30 ml apă.
Pui într-o crăticioară gălbenușurile, laptele, sarea, îndulcitorul, amidonul și amesteci cu un tel. Pui amestecul pe foc mic, adaugi cafeaua solubilă dizolvată în 30 ml apă. Fierbi până se îngroașă ușor. Dai deoparte, lași la răcit doar până la 55 °C, moment în care adaugi gelatina hidratată și stoarsă ușor cu mâna, de apă. Amesteci bine și lași la răcit, ca să se închege ușor și să o poți așeza pe tort (să nu fie moale, apoasă, dar nici tare).
Pentru decor:
Bați frișca lichidă, cu mixerul, mai moale, adaugi mascarponele și omogenizezi. Îmbraci tortul în alb. Crema rămasă o colorezi în portocaliu și roșu, pentru a face diverse flori și ornamente. Decorezi cu coacăze roșii.
Incercati si voi reteta de tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea, este un deliciu!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii