autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2021

Ingrediente
Pentru blaturi:, 6 ouă M,, 2 albușuri,, Un praf sare,, 5 ml îndulcitor,, 7 g praf de copt,, 90 g nuci braziliene măcinate,, 75 g făină,, , Pentru însiropat:, 400 ml apă,, 1 plic ceai negru cu aromă de lichior Irish Cream,, , Pentru crema de ciocolată:, 100 g cuvertură de ciocolată neagră,, 250 g cremă mascarpone,, 65 ml lapte,, , Pentru mousse de cafea:, 2 gălbenușuri,, Un praf sare,, 2,5 ml îndulcitor,, 200 ml lapte,, 13 g amidon,, 3 lingurițe cafea solubilă,, 3 foi (5 g) gelatină,, 60 ml apă,, , Pentru decor:, 200 ml frișcă lichidă,, 250 g cremă mascarpone,, Colorant alimentar gel (roșu, galben),, Coacăze roșii, după gust

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 55 min

0 voturi

Mod de preparare

Blaturile:
Bați spumă, cu mixerul, albușurile, cu sarea și îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenușurile, praful de copt, nucile braziliene măcinate, omogenizând tot cu mixerul. Adaugi apoi făina și amesteci ușor cu o spatulă. Torni compoziția în două forme de copt de 18 cm diametru (unse cu ulei și pregătite cu hârtie de copt) și dai la cuptorul preîncălzit, pentru 22 de minute (sau până trec testul scobitorii), la foc mediu (150°C). Lași blaturile la răcit, apoi le tai în câte 2 foi.

Însiropat:
Pui apa la fiert, când clocotește, dai deoparte și adaugi plicul de ceai negru cu aromă de lichior Irish Cream. Lași la infuzat 10 minute, apoi arunci pliculețul. Are o aromă dulce, de cafea cu lichior, eu nu o îndulcesc, îmi place așa. O poți îndulci, dacă vrei.

Crema de ciocolată:
Topești cuvertura de ciocolată neagră pe baie de abur. Dai deoparte, lași la răcit, apoi adaugi puțin câte puțin mascarponele. Ciocolata fiind densă, se va întări crema, așadar o subțiezi cu lapte. Amesteci la început, cu o spatulă, iar la final o bați un pic cu mixerul, pentru o textură cremoasă.

Mousse de cafea:
Pui foile de gelatină la hidratat în 30 ml apă.
Pui într-o crăticioară gălbenușurile, laptele, sarea, îndulcitorul, amidonul și amesteci cu un tel. Pui amestecul pe foc mic, adaugi cafeaua solubilă dizolvată în 30 ml apă. Fierbi până se îngroașă ușor. Dai deoparte, lași la răcit doar până la 55 °C, moment în care adaugi gelatina hidratată și stoarsă ușor cu mâna, de apă. Amesteci bine și lași la răcit, ca să se închege ușor și să o poți așeza pe tort (să nu fie moale, apoasă, dar nici tare).

Pentru decor:
Bați frișca lichidă, cu mixerul, mai moale, adaugi mascarponele și omogenizezi. Îmbraci tortul în alb. Crema rămasă o colorezi în portocaliu și roșu, pentru a face diverse flori și ornamente. Decorezi cu coacăze roșii.
Poftă Bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 55 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 6 ouă M,
  • 2 albușuri,
  • Un praf sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 7 g praf de copt,
  • 90 g nuci braziliene măcinate,
  • 75 g făină,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 1 plic ceai negru cu aromă de lichior Irish Cream,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 100 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 65 ml lapte,
  • Pentru mousse de cafea:
  • 2 gălbenușuri,
  • Un praf sare,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 200 ml lapte,
  • 13 g amidon,
  • 3 lingurițe cafea solubilă,
  • 3 foi (5 g) gelatină,
  • 60 ml apă,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • Colorant alimentar gel (roșu
  • galben),
  • Coacăze roșii
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Torturi

Tort Oreo Tort Oreo

Zdrobeste biscuitii in robot apoi amesteca-i cu untul topit. Pune biscuitii intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, presandu-i

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu cafea, ciocolata si amarene Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de cacao