Nuca+ zahar+ cacao+ apa se fierb la foc potrivit cca 12 minute amestecandu-se continuu sa nu se prinda. Cand s-a racit compozitia se adauga esenta de rom, galbenusurile 2 cate 2 amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se bat albusurile spuma si se adauga cate putin in compozitie, amestecandu-se cu telul de aceasta data, de jos in sus, cu grija sa nu se lase compozitia.
Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara sau forma de tort cu diametrul de 25 cm in care s-a pus hartie de pergament. Se coace la temperatura de 180 grade cca 110 minute. Se lasa sa se raceasca cateva ore bune. Cand s-a racit complet se taie pe orizontala si se pune jumatate din cantitatea de frisca batuta in prealabil, cealalta jumatate se pune deasupra si se rade ciocolata. Se pune la frigider si se serveste rece. Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii