Tort cu nuca si dulceata de mure (fara zahar)

Foi: Preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius.

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu nuca si dulceata de mure (fara zahar)

Ingrediente

  • Aluat foi:
  • 470 g făină de grâu (tip 000)
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 50 g merdenchi
  • 90 g unt nesărat moale (82% grăsime)
  • 50 g ulei de cocos ecologic
  • 200 g iaurt gras (homemade)
  • 1/4 lgț sare
  • Crema de smântână și nucă
  • 600 g smântână (20% grăsime, Pilos am folosit eu)
  • 200 g miez de nucă măcinat
  • 100 g dulceață de mure, fără zahăr
  • 80 g merdenchi (melasa de struguri)
  • 3 lgț făină de cocos/amidon
  • Decor:
  • 80 g smântână (20% grăsime)
  • 80 g mascarpone
  • 1 lgț zahăr pudră/indulcitor pudra (opțional)
  • 1-2 linguri dulceață de mure, fără zahăr

Mod de preparare

Foi:

Preîncălzești cuptorul la 200 grade Celsius.

Cerni 450 g făină într-un vas, adaugi praful de copt, drojdia (nedizolvată), merdenchiul (eu l-am folosit rece, de la frigider), untul, uleiul de cocos, iaurtul (rece de la frigider) și sarea. Amesteci cu o lingură, apoi frămânți bine cu mâna până când obții un aluat omogen. Daca este cazul și aluatul este lipicios adaugi și cele 20 g de făină rămase. Acoperi aluatul cu o folie alimentară și îl lași la dospit o oră.

Imparți aluatul în două și întinzi fiecare bilă de aluat (pe o hârtie de copt ușor pudrată cu făină) până la grosimea de 0,5-0,8 cm.

Tai foile după preferință sau după tava în care ai de gând sa asamblezi tortul (le poți tăia și după coacere). Eu le-am taiat în 3 (una a ieșit cu defect și a "salvat-o" atomicul după coacere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise