Ingrediente
9 oua, 400 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 2 ½ linguri faina, 2 ½ linguri cacao, 2 ½ linguri pesmet, 135 ml ulei, 25 ml lapte, 2 ½ linguri miere, 1 ciocolata cu crema de menta, suc de la 2 lamii si coaja lor, 200 gr unt, 3 albusuri, 1 ciocolata amaruie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Mousse de lamaie:1 gelatina alimentara (10 gr) se hidrateaza si se topeste deasupra focului. 4 oua intregi,sucul de la 2 lamii si coaja lor,200 gr de zahar se pun pe foc si se amesteca pina se ingroasa. Se lasa putin la racorit. Se amesteca crema de oua cu gelatina si cu 200 gr unt.Se bat 3 albusuri cu 100 gr zahar si se incorporeaza in crema de lamiie. Ciocolata cu crema de menta se rupe bucatele si se adauga in mousse. Se toarna mousse-ul peste tort si se da la rece. Ciocolata amaruie se topeste cu o bucatica de unt, se lasa la racorit apoi se intinde peste tort.