Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,200 g zahar,30 ml apa,30 ml ulei
  • 20 g cacao,
  • 8lg faina,1 praf de copt
  • Mousse de ciocolata:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 300 ml frisca.
  • 2 linguri esenta de rom
  • O lingura esenta de vanilie
  • sos de zmeura:
  • 200 g zmeura,80 g zahar,2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul .Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao si praful de copt;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.)

Cand e rece se taie in 3.

Mousse de ciocolata:

Ciocolata,untul si frisca se pun pe foc mic si se amesteca pana cand se topeste ciocolata(nu trebuie sa fiarba).Se lasa la racit.Galbenusurile cu zaharul si 3-4 linguri de lapte se pun la baie marina pana cand se ingroasa ca o smantana subtire si cand sunt caldute se amesteca cu ciocolata rece. Se adauga acum si esentele de rom si vanilie.la urma ,albusurile batute spuma. se lasa la frigider 2 ore,apoi se bate cu mixerul pana devine ca o spuma(2,3 minute,la viteza medie,nu mai mult,sa nu se taie!)

Zmeura se paseaza,se pune cu zaharul la fiert pt cateva minute pana se ingroasa.Se lasa la racit.

Blatul se insiropeaza(eu am pus compot de visine),se pune mousse-ul de ciocolata intre straturi si pe margine,iar deasupra zmeura rece.se orneaza cu frisca si mousse.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise