Blat:
Batem spuma galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul sau lichiorul Alcheimer . Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu drojdia. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40-45 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)
Crema de zmeura :
Mai intai se prepara siropul de zmeura. Se pun pe foc zmeura si zaharul si se fierb 10 minute.
Se strecoara foarte bine printr-o sita, rezultand siropul de zmeura.
Continuam prepararea cremei. Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri cu apa, apoi la microunde cateva secunde pana se topeste. Iaurtul, se amesteca cu zaharul . Se adauga doua linguri peste gelatina calda, dupa care turnam gelatina cu cele doua linguri de iaurt in toata compozitia de iaurt. Preparam frisca, apoi o adaugam peste iaurt.
Se opresc 250 ml sirop de zmeura pentru jeleul de deasupra, iar ce ramane amestecam cu crema de iaurt si frisca.
Asezam prima foaie de blat pe care o insiropam si turnam crema de iaurt cu fructe de padure peste aceasta, lasand-o la frigider 3-4 ore pana ce se intareste.Apoi asezam cea de-a doua foaie de blat, o insiropam si pe aceasta, urmand deasupra crema spuma de Iaurt cu fructe de padure.Dam din nou la frigider pana se intareste.
Pentru prepararea pastei de zahar , începe prin introducerea gelatinei la inmuiat in apa foarte rece, pentru a se înmuia. Se încălzește mierea intr-o cratita cu fundul gros cu apă , dar nu-l aduce la fierbere . Apoi se stoarce gelatina si se adauga la sirop cu miere . Se cerne zahărul pudră într-un castron, se adaugă mierea și apoi se framanta pana se absoarbe complet zaharul .
Se toarnă amestecul pe o suprafață de lucru pudrata cu zahăr pudră și continua să lucrezi până când amestecul este neted si omogen , iar cele mai multe ori se va lipi de mâini. Dacă doriți să obțineți o pasta de zahar colorat , se împarte în bucati mici (in cate bucati si culori vrei sa faci )și se adaugă culoarea dorită ( de preferință gel sau praf ) . Continua să lucrezi aluatul puternic până cand vopseaua va fi absorbită , iar culoarea va fi uniformă și, dacă doriți o culoare mai intensa ce trebuie să faceți decat să adăugați un pic mai mult de culoare la un moment dat . În cele din urmă , înfășurați pasta de zahar cu folie de plastic și păstrati-o într-un loc răcoros , uscat până e gata de utilizare si vreti sa o folositi !
Atentie: Nu colorati pasta de zahar cu colorant lichid...ci doar cu colorant in pudra sau in gel anume pt.pasta de zahar
POFTA BUNA!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii