Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.
Blatul:
Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.
Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea.
Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri.
Adaugati morcovul ras, amestecati usor.
Cerneti faina, o adaugati treptat, amestecati cu o paleta.
La final incorporati vanilia, scortisoara si praful de copt.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 18 cm.
Turnati compozitia de blat, il introduceti in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, pana este copt si trece testul scobitorii.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.
Il taiati in 3 foi.
Puteti opta sa coaceti foile de blat separat, eu asa procedez.
Crema:
Intr-un bol mixati frisca rece 2-3 minute.
Adaugati crema de branza, zaharul pudra, esenta de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa.
Asezati prima foaie de blat pe un platou.
Puneti cam 1/3 din crema, o nivelati.
Asezati iar blat, iar 1/3 din crema, nivelati si ultima foaie de blat.
Apasati usor si dati tortul la rece o ora.
Il scoateti din frigider si il imbracati in crema ramasa.
Il decorati dupa preferinte!
Sa aveti pofta!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii