Tort cu migdale, cafea si frisca

Am pregatit cu mult drag pentru parintii mei, acest tort aniversar de nunta.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu migdale, cafea si frisca

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor (sau 5 linguri zahăr),
  • 100 g migdale măcinate,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • 90 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 2 lingurițe estență de rom,
  • 3 ml îndulcitor,
  • Crema de cafea:
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 150 ml smântână pentru frișcă,
  • 2 lingurițe cafea solubilă,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • Decor:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 150 ml smântână pentru frișcă,
  • Colorant alimentar gel roșu,
  • Fire de busuioc,
  • Fire de mentă

Mod de preparare

Am pregătit cu mult drag pentru părinții mei, acest tort aniversar de nuntă, cu blat de migdale, cremă de cafea și multă frișcă, flori de frișcă, lăstari de busuioc și mentă.

Blaturile:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi rând pe rând, gălbenușurile, migdalele. Apoi adaugi făina cu praful de copt treptat, amestecând de-acum cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.

Torni aluatul în două forme de copt rotunde, de 18 cm diametru, pregătite cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25-30 de minute, la foc mic.

Le lași la răcit.

Pentru însiropat:

Fierbi cam un minute apa și îndulcitorul. Lași la răcit, apoi adaugi esența de rom.

Crema de cafea:

Bați cu mixerul frișcă, mai moale, apoi încorporezi mascarponele, cafeaua solubilă și cea măcinată și omogenizezi.

Montare și Decor:

Ajustezi capacele celor două blaturi (ca să absoarbă bine lichidul) și le însiropezi.

Adaugi crema de cafea cu un poș pentru a crea înălțime și volum. Apoi adaugi capacul tortului. Între timp, bați cu mixerul frișca, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele.

Îmbraci tortul în alb, apoi crema albă care îți rămâne o colorezi după plac, pentru a orna cu floricele. Decorezi tortul cu frunzulițe de mentă și de busuioc.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/05/tort-cu-migdale-cafea-si-frisca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise