autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort cu migdale, cafea si frisca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2021

Ingrediente
Blaturi:, 6 ouă L,, Un praf de sare,, 5 ml îndulcitor (sau 5 linguri zahăr),, 100 g migdale măcinate,, 1 linguriță apă de flori de portocal,, 90 g făină,, 10 g praf de copt,, , Pentru însiropat:, 400 ml apă,, 2 lingurițe estență de rom,, 3 ml îndulcitor,, , Crema de cafea:, 100 g cremă mascarpone,, 150 ml smântână pentru frișcă,, 2 lingurițe cafea solubilă,, 1 linguriță cafea măcinată,, , Decor:, 150 g cremă mascarpone,, 150 ml smântână pentru frișcă,, Colorant alimentar gel roșu,, Fire de busuioc,, Fire de mentă

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Am pregătit cu mult drag pentru părinții mei, acest tort aniversar de nuntă, cu blat de migdale, cremă de cafea și multă frișcă, flori de frișcă, lăstari de busuioc și mentă.

Blaturile:
Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi rând pe rând, gălbenușurile, migdalele. Apoi adaugi făina cu praful de copt treptat, amestecând de-acum cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.
Torni aluatul în două forme de copt rotunde, de 18 cm diametru, pregătite cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25-30 de minute, la foc mic.
Le lași la răcit.

Pentru însiropat:
Fierbi cam un minute apa și îndulcitorul. Lași la răcit, apoi adaugi esența de rom.

Crema de cafea:
Bați cu mixerul frișcă, mai moale, apoi încorporezi mascarponele, cafeaua solubilă și cea măcinată și omogenizezi.

Montare și Decor:
Ajustezi capacele celor două blaturi (ca să absoarbă bine lichidul) și le însiropezi.
Adaugi crema de cafea cu un poș pentru a crea înălțime și volum. Apoi adaugi capacul tortului. Între timp, bați cu mixerul frișca, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele.
Îmbraci tortul în alb, apoi crema albă care îți rămâne o colorezi după plac, pentru a orna cu floricele. Decorezi tortul cu frunzulițe de mentă și de busuioc.

Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/05/tort-cu-migdale-cafea-si-frisca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu migdale, cafea si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 1 comentariu

  • Cristina , 13 octombrie 2021

    Excelent!

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor (sau 5 linguri zahăr),
  • 100 g migdale măcinate,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • 90 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 2 lingurițe estență de rom,
  • 3 ml îndulcitor,
  • Crema de cafea:
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 150 ml smântână pentru frișcă,
  • 2 lingurițe cafea solubilă,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • Decor:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 150 ml smântână pentru frișcă,
  • Colorant alimentar gel roșu,
  • Fire de busuioc,
  • Fire de mentă

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Cristina

Excelent!

Retete

din Torturi

Prajitura krantz cu nuca si cafea Prajitura krantz cu nuca si cafea

Am folosit o tava de 25×35. Vom avea nevoie de 3 foi din acea compoziție pentru blat. Batem spuma albusurile cu praful de sare

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu cafea, ciocolata si amarene Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe II