Intr-o forma de tort se caramelizeaza cele 100g zahar si apoi se lasa la racit. Cat se raceste zaharul se curata si se scobesc merele apoi se umplu cu nuca pe care am amestecat-o in prealabil cu siropul de dulceata (eu am pus de visine). Se unge forma de tort cu unt (peste zaharul ars) si se aseaza merele.
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu cele 5 ling de zahar si se mixeaza pana se albesc apoi se adauga faina, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Separat se bat albusele cu zaharul vanilat si se adauga peste galbenuse amestecandu-se usor pe verticala. Compozitia rezultata se toarna peste mere si se da la cuptorul incins. Cand e gata (se incearca cu scobitoarea) se rastoarna si se lasa la racit. Cand e rece se insiropeaza cu compot de ananas si se orneaza cu frisca.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii