Tort cu mere si crema de zahar ars

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tort cu mere si crema de zahar ars

Ingrediente

  • Caramel: 10 linguri de zahar (sau mai putin)
  • Mere: 1 kg jumate, scortisoara
  • Crema de zahar ars: 5 oua, 6 linguri de zahar, 1/2 l lapte, vanilie
  • Blat: 4 oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri de apa fierbinte, 5 linguri de faina

Mod de preparare

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul oprim focul si intindem caramelul pe peretii vasului. Merele curatate si taiate in 4 le punem peste caramelul racit si presaram scortisoara. Punem la cuptor pentru cca 25 de minute (pana se inmoaie merele). Pentru crema de zahar ars amesteacm foarte bine ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam laptele. Scoatem merele din cuptor si turanm compozitia peste mere. Lasam la cuptor cca 25 de minute, pana s-a inchegat crema.

Pregatim blatul. Separam ouale. amestecam galbenusurile cu zaharul foarte bine, adaugam cele 3 linguri de apa si apoi faina. La final mai adaugam albusurile batute spuma bine. Aceasta compozitie o adaugam peste mere si crema din cuptor si mai lasam 20 de minute, pana cand e facut si blatul. cand scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se racoreasca si cu un cutit trecem pe marginea vasului sa desprindem blatul de cratita. Punem apoi o farfurie peste oala si intoarcem tortul pe farfurie. Lasam oala deasupra cel putin 4 -5 ore. Eu il las peste noapte. Dupa ce ridicam cratita, putem sa-l ornam cu frisca sau poate ramane asa. Eu am pus deasupra si cateva nuci caramelizate si faramitate.

Este absolut delicios!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise