Ingrediente
Caramel: 10 linguri de zahar (sau mai putin), , Mere: 1 kg jumate, scortisoara, , Crema de zahar ars: 5 oua, 6 linguri de zahar, 1/2 l lapte, vanilie, , Blat: 4 oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri de apa fierbinte, 5 linguri de faina
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
266 voturi
Mod de preparare
Pregatim blatul. Separam ouale. amestecam galbenusurile cu zaharul foarte bine, adaugam cele 3 linguri de apa si apoi faina. La final mai adaugam albusurile batute spuma bine. Aceasta compozitie o adaugam peste mere si crema din cuptor si mai lasam 20 de minute, pana cand e facut si blatul. cand scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se racoreasca si cu un cutit trecem pe marginea vasului sa desprindem blatul de cratita. Punem apoi o farfurie peste oala si intoarcem tortul pe farfurie. Lasam oala deasupra cel putin 4 -5 ore. Eu il las peste noapte. Dupa ce ridicam cratita, putem sa-l ornam cu frisca sau poate ramane asa. Eu am pus deasupra si cateva nuci caramelizate si faramitate.
Este absolut delicios!
elena elena , 13 iunie 2017
Am facut tortul si este delicios.Multumesc pentru reteta am respectat o pas cu pas.Am copt totul la 180 de grade.
Valentina Sanda Zeng , 30 decembrie 2015
facut in aceasta seara.a iesit minunat,nu sa rupt,gustos.copiii dansau pe linga mine sa il tai.
Petronica Ichim , 23 decembrie 2015
eu am facut aceast tort, ceva timp in urma. este foarte bun, il voi face pentru seara de Craciun. Craciun Fericit!
Andreea Manoli , 29 august 2015
Reteta de blat e cea de pandispan si pentru pandispan nu folosesti nici praf de copt, nici bicarbonat
Pisica Neagra , 28 august 2015
Am facut acest tort este foarte bun!
Alexandru Călărașu , 17 august 2015
Am făcut si eu tortul, însă a avut un gust amar si nu am ars zaharul caramelizat, poate nu am înțeles eu reteta merele se pun peste zaharul caramelizat 20 min apoi se pune crema de zahăr ars încă 20 min, timpul acesta nu arde zaharul caramelizat, astfel nu îmi explic, sau merele tb coapte separat apoi se pun împreuna cu crema de zahăr ars. Va rog aștept un răspuns pt ca mi place la Nebunie aceasta reteta
Delia Si Dani Covaci-Suiugan , 13 iulie 2015
In blat nu se pune praf de copt sau bicarbonat?
Beca Cristian Si Andreea , 03 iunie 2015
E supe bun.
Natalia Ionela Florea , 14 februarie 2015
Tocmai am terminat...rezultat mult mai BUN ca in fotografiile prezentate;am urmat intocmai reteta.
Giulia Hvi , 01 februarie 2015
simplu, rapid si bun!
Sorina stoicescu , 14 ianuarie 2015
Eu acum o término de facut.Dar am facut mici modificari :) Am caramelizat direct merele si am pus si bucatele de dovleac si nuci maruntite :) De abia astept sa vad finalul
iamagi (Chef de cuisine) , 03 februarie 2014
Este delicios. Eu il fac de mult si este apreciat de toata lume care l-a gustat, copilul, sotul, prietenii, chiar si colegii de servici
Floareaflorica Fyk , 02 februarie 2014
sint incintata ca mai stie cineva reteta ce o stiu de peste 35 de anii
Claudia-Ionut Diaconescu , 27 decembrie 2013
LA CATE GRADE SE DA LA CUPTOR
Maria Florea , 19 decembrie 2013
Salut, tocmai fac aceasta prajitura si nu gasesc deloc temperatura. eu am pus cuptorul la 180 insa pana acum am observat ca merele mi-au ramas deajuns de tari si zaharul ars care as fi vrut sa imi ramana pe peretii tigaii s-a adunat sub mere. Continui, am pus crema de zahar ars peste mere si astept la 180 de grade cum povesteam sa vad ce o sa se mai intample...
Stella Luprano , 13 decembrie 2013
Al meu tocmai l-am bagat la cuptor...se prezinta foarte bine.Ramane sa-l gustam si sa va spun cat este de bun.Multumesc pt reteta.
dianakinces (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2013
Am incercat si eu cu mere intregi si am pus nuca in scobitura...intr-adevar foarte bun si asa :)
Angela Diaconu , 13 decembrie 2013
Mi se pare interesant am sa-l incerc pentru Craciun.
Bianca_Neamu (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2013
Eu pun merele intregi si in scobitura lor pun o lingurita de dulceata de visine...delicios!!!