Intr-o tava se caramelizeaza o ceasca de zahar si se stinge cu o cana jumatate de apa
merele curatate de coaja si casuta seminala se umplu cu visine din visinata si se aseaza in siropul din tava.
Se presara peste fructe vanilie si scortisoara.
Pt blat se bat albusele cu sare, apoi se adauga cealalta ceasca de zahar. Cind sunt o spuma tare se adauga galbenusele,uleiul,praful de copt stins cu apa clocotita si se mai bate 1 minut cu mixerul
Se adauga faina in ploaie amestecind de jos in sus incet, pt omogenizare.
Aluatul astfel preparat se distribuie uniform printre merele din tava, peste sirop,lasind spatii intre ele ca aluatul sa incadreze fiecare mar.
Se coace primele 5 minute la 200 grade apoi inca 30 min la 150.
Se scoate din tava dupa racirea completa rasturnind tava pe o suprafata plana.
Se portioneaza cu fiecare mar in centrul blatului cu frisca deasupra si sirop de visine.
Pofta buna
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii