Tort cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 grame zahar
  • 6 mere
  • 12 oua
  • 1 litru lapte
  • 4 vanilii
  • 18 linguri zahar
  • praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 300 grame frisca
  • sugus pentru flori

Mod de preparare

Tort cu mere

1. 200 grame zahar se prajesc intr-o cratita de 6 litri pana la roz si se intind pe toti peretii laterali.

2. Dupa racire se taie felii 6 mere curatate si se aseaza pe fundul cratitei.

3. Apoi se amesteca la rece si se toarna peste mere o compozitie din:

6 oua

1 litru lapte

4 vanilii

12 linguri zahar

Totul se lasa la cuptor cca. 30 minute - pana se face o pojghita deasupra

4. Se bate un blat din:

6 oua

6 linguri zahar

6 linguri faina

1 praf de copt

Acesta se toarna peste prima compozitie si se da la cuptor cca. 20 min. - pana vedem ca blatul este rumen (copt).

Apoi se rastoarna pe un platou (atentie! cu margini mai inalte), ca siropul sa ramana sub el (siropul se va inbiba in blatul de tort).

5. Dupa racire se orneaza tortul cu frisca si, de ce nu?, cu flori facute din bomboane sugus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise