Tort cu mere
1. 200 grame zahar se prajesc intr-o cratita de 6 litri pana la roz si se intind pe toti peretii laterali.
2. Dupa racire se taie felii 6 mere curatate si se aseaza pe fundul cratitei.
3. Apoi se amesteca la rece si se toarna peste mere o compozitie din:
6 oua
1 litru lapte
4 vanilii
12 linguri zahar
Totul se lasa la cuptor cca. 30 minute - pana se face o pojghita deasupra
4. Se bate un blat din:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 praf de copt
Acesta se toarna peste prima compozitie si se da la cuptor cca. 20 min. - pana vedem ca blatul este rumen (copt).
Apoi se rastoarna pe un platou (atentie! cu margini mai inalte), ca siropul sa ramana sub el (siropul se va inbiba in blatul de tort).
5. Dupa racire se orneaza tortul cu frisca si, de ce nu?, cu flori facute din bomboane sugus.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii