TORT CU MERE

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
TORT CU MERE

Ingrediente

  • • 4 mere
  • • 12 linguri de zahăr
  • • 8 linguri de făină
  • • 4 ouă
  • • 4 linguri de apă mineral
  • • o tabletă de 200 de grame de ciocolată neagră Nestle Dessert Noir
  • • 3 boabe de piper roşu
  • • 10 merişoare
  • • o jumătate de linguriţă de praf de copt
  • • o linguriţă de scorţişoară
  • • un praf de sare

Mod de preparare

Aşezaţi pe foc cratiţa în care urmează să preparaţi tortul, puneţi 4 linguri de zahăr în ea şi începeţi să caramelizaţi zahărul. Când este gata caramelul îl întindeţi uniform pe pereţii cratiţei.

Spălaţi şi curăţaţi merele, le tăiaţi în jumătăţi, le scoateţi cotorul şi le aşezaţi în cratiţa cu caramel, cu scobitura în sus.

Setaţi cuptorul la 175 de grade Celsius, puneţi cratiţa cu merele în cuptor pentru ca merele să se înmoaie şi începeţi să preparaţi blatul.

Separaţi albuşul de gălbenuş. Bateţi gălbenuşul, în care aţi pus un praf de sare, cu 4 linguri de zahăr, până devine o spumă, apoi adăugaţi praful de copt, apa şi făina şi amestecaţi toate ingredientele. Separat, bateţi albuşurile cu 4 linguri de zahăr până devin o spumă consistentă. Încorporaţi cu grijă albuşurile bătute în compoziţia cu galbenuşuri.

Scoateţi cratiţa cu merele din cuptor, puneţi merişoarele în scobitura din mere, presăraţi scorţişoara şi adăugaţi compoziţia anterior preparată. Puneţi cratiţa la cuptor 30 de minute, la cele 175 de grade Celsius anterior setate.

Cînd timpul de coacere a ajuns la limita celor 30 de minute, încercaţi cu o scobitoare blatul pentru a verifica dacă este copt. Dacă este gata, îl lăsaţi să se răcească puţin, încercaţi să desprindeţi cu un cuţit blatul de marginile cratiţei, apoi luaţi o farfurie pe care o aşezaţi cu faţa pe cratiţă şi răsturnaţi tortul pe farfurie. Acesta se va desprinde uşor, cu tot cu caramel cu condiţia să nu se fi răcit de tot cratiţa.

Puneţi o oală cu apă pe foc, iar, când apa clocoteşte, aşezaţi un vas în care puneţi la topit ciocolata. Când ciocolata este topită, adăugaţi piperul măcinat. Puneţi ciocolata peste tort şi o întindeţi uniform cu o spatulă. Dacă doriţi ca ciocolată să aibă o consistenţă mai tare, adăugaţi în ciocolata pusă la topit 50 de grame de unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise