Ingrediente
Blatul:, 4 oua, 200 g zahar, 100 ml lapte, 150 ml ulei, esenta de vanilie, 350 g faina, 1 plic praf de copt, Pt. crema:, 500 g mascarpone, 200 ml smantana pentru frisca, 2 lg zahar pudra, 80 g zahar pudra vanilat, 500 g capsuni, 50 ciocolata cu lapte, 2 lg lapte, Pt. sirop:, 400 ml apa, 4-5 lg zahar, esenta de vanilie
Dificultate: Medie | Timp: 2h 10 min
0 voturi
Mod de preparare
Siropul: Intr-o craticioara, se pune apa si zaharul si se incalzeste usor pana ce acesta se topeste. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de vanilie.
Crema: Se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra vanilat. Separat, se mixeaza smantana pentru frisca cu 2 lg zahar pana se intareste. Se adauga peste mascarpone si se omogenizeaza cu grija.
Capsunile se curata de codite, se spala si se lasa sa se usuce. Se ia cate o capsuna si se taie bucati mici. Se pastreaza cateva si pentru decor.
Se asaza primul blat pe un platou si se insiropeaza bine. Se unge cu o parte din crema, iar deasupra se pun capsunile taiate. Se asaza cel de-al doilea blat, se insiropeaza, se unge cu crema si capsuni. Se pune ultimul blat care se unge cu restul de crema.
Pentru decor, se taie capsunile in doua, iar altele in felii mai subtiri, care se asaza in forma de floare pe mijlocul tortului. Se topeste ciocolata cu laptele, se omogenizeaza, apoi se traseaza linii peste tortul decorat.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!