tort cu mango si mousse de pepene galben

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
tort cu mango si mousse de pepene galben

Ingrediente

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • pt creme:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 1/2 pepene galben(al meu era maricel)
  • o cutie compot de mango
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

blatul: se separa albusurile de galbenusuri;peste albusuri se pun cele 4 linguri cu apa si se bat cu mixerul pana se intaresc.Se adauga zaharul in 3 reprize,galbenusurile pe rand si la urma faina(care se amesteca cu spatula sau lg de lemn).In tava unsa cu unt se pune aluatul si se da la cuptor la foc mediu pt 30-40 minute.Cand e rece se taie in 3.

Gelatina se pune la inmuiat pt minim 10 minute.

Frisca se bate cu zaharul vanilat.

Pepenele galben curatat si taiat bucati se face piure,se adauga 50 g zahar si o lg de zeama de lamaie si se incalzeste pe foc.Se adauga 12 g gelatina si se amesteca pana cand aceasta se topeste.

Cand e rece compozitia amestecam cu jumatate din frisca batuta.

Scurgem fructele de mango din compot,le facem piure,adaugam restul de zahar,incalzim pe foc.Punem restul de gelatina(8 grame) si amestecam.Cand e rece ,amestecam cu restul de frisca.

Umplem foile de blat pe care le insiropam cu zeama de la compot si dam la rece peste noapte(sau cel putin 4 ore).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise