Pentru blat, se incinge cuptorul la 190⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 20 cm diametru.
Se bat galbenusurile cu zaharul, esentele si sarea pana cand devin pale la culoare.Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza.Se adauga laptele si se mixeaza pana la omogenizare.Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita si se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa aluatul sa se raceasca apoi se taie in jumatate pe orizontala.
Pentru sirop, se pun la fiert zaharul, apa si coniacul pana cand zaharul s-a dizolvat.Se insiropeaza cele 2 balturi de tort.
Pentru crema, se macina macul impreuna cu zaharul apoi se amesteca cu iaurtul, esentele si coniacul.
Pentru asamblare, se aseaza un blat pe o farfurie, se unge cu crema de mac si se aseaza deasupra celalalt blat.
Pentru glazura , se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie.Glazura obtinuta se toarna peste tort si se lasa sa stea pana cand se usca, aprox.30 minute.
http://lauradfood2.blogspot.com/
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii