tort cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
tort cu mac

Ingrediente

  • Pentru 12 portii:
  • ... unt sau margarin - 200gr.
  • ...zahar -225 gr
  • ... galbenusuri -8 buc.
  • ...mac - 220 gr
  • ...nuci taiate marunt sau macinate -100 gr
  • ... albusuri - 8 buc.
  • ...faina - 150 gr
  • PENTRU CREMA
  • - 3 buc. albusuri,
  • - 120 gr. zahar,
  • - 30 ml apa,
  • - 380gr. gem de piersici,
  • PENTRU ORNAT
  • mac 15gr
  • ornamente

Mod de preparare

* SE amesteca spuma untul sau margarina cu 65 gr.zahar,dupa care se incprporeaza galbenusurile unul cate unul si amestecam continuu pana la omogenizare.Adaugam macul, nucile si amestecam bine.

* Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas,apoi unim cu compozitia de mai sus si amestecam usor cu faina aducata treptat.

*Ungem o forma de tort cu unt si turnam compozitia .Introducem forma in cuptorul fierbinte la temperatura 180C penrtu 1 ora si 15 min.

* Blatul rezultat se taie in 3 foi dupa ce s-a racit.Fiecare foaie se unge cu gemul de piersici si se suprapun foile una peste alta,iar cand am montattortul se unge de jur imprejur cu gem si deasupra.

*Crema: albusurile se bat spuma.Din zahar si apa se face un sirop.amestecand continuu turnam siropul in fir subtire in albusurile batute.Putem adauga si suc de lamaie in crema.

* Cu aceasta crema se orneaza tortul,iar deasupra se presara mac si ornamete pt. tort din comert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise