Tort cu lapte de cocos

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort cu lapte de cocos

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa rece
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • Crema de lapte de cocos
  • 200 g lapte de cocos
  • 150 ml lapte condensat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 1 lingura amidon
  • Crema de mure
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml frisca
  • 400 g mure
  • 4-5 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • Decor
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 ciocolata alba

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire.

Cernem faina cu praful de copt, cacao, adaugam esenta si amestecam cu paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza, trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 4 felii.

Crema de cocos-intr-o cratita amestecam laptele de cocos cu laptele condesat, amidonul si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu branza mixata cu smantana mixata pana ce devine pufoasa.

Crema de mure-murele le punem intr-o cratita cu zaharul si apa la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca un sos.

Pe un platou asezam prima foaie o insiropam-adaugam crema de cocos-a 2 foaie -insiropam-crema de mure-a 3 foaie-insiropam- crema de cocos-a 4 foaie -insiropam si dam la rece 30 min.

Imbracam tortul cu smantana mixata pana ce devine ferma.

Dam la rece 30 min, topim ciocolata cu frisca, adaugam 2-3 linguri de sos de mure, lasam cateva secunde dupa care glazuram torul si decoram dupa plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise