Pentru blat am bătut spumă untul cu zahărul și coaja de lămâie, cu mixerul, până s-au combinat bine și compoziția și-a dublat volumul. Apoi, pe rând, am turnat ouăle, având grijă să mixez bine după adăugarea fiecărui ou, astfel încât să se amestece complet. La final, am adăugat făina amestecată cu praful de copt, încorporând-o cu grijă, cu o spatulă mare. Am pus compoziția în forma de tort (eu am folosit una de silicon, așa că nu am avut nevoie să o tapetez, dar pentru o altă formă, ungeți-o cu puțin unt și tapetați-o cu făină) cu diametru de 22cm (puteți folosi o tavă cu diametrul de 20 de cm, va ieși puțin mai înalt) și am dat-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru cam 40 de minute (verificați, totuși, cu o scobitoare). Am scos tava din cuptor și am lăsat să se răcească pe un grilaj, apoi, când a fost complet răcit, am tăiat blatul în două.
Pentru cremă, am amestecat pe bain marie gălbenușurile cu zahărul, sucul și coaja rasă de la lămâi până s-a topit zahărul și compoziția a început să se îngroașe. Am dat-o la o parte, am strecurat-o, pentru a obține o cremă fină și am adăugat untul, amestecând bine, până la omogenizare. Apoi am lăsat-o să se răcească. Când s-a răcit, am amestecat-o cu migdalele măcinate și mascarponele.
Am turnat jumătate din cremă pe unul dintre blaturi, am pus celălalt blat deasupra și am ornat cu cealaltă jumătate de cremă și am mai presărat câțiva fulgi de migdale și fâșii din coajă de lămâie.
A fost apreciat, savurat și n-a mai rămas nici o bucățică. Misiune îndeplinită!
Alte retete delicioase gasiti pe blogul Mariana Kitchening.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii