Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua medii (de tara)
  • 190 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • Jeleu de zmeura si iaurt
  • 450 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 135 g iaurt
  • 10g gelatina granulata
  • 50 ml apa
  • Crema de frisca si iaurt
  • 400 g smantana lichida (30%grasime -Pilos)
  • 60 g zahar
  • 60 g iaurt
  • 10 g gelatina granulata
  • 50 ml apa
  • Crema de mascarpone
  • 400 g smantana lichida
  • 60 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • Pentru insiropat
  • 30 ml sirop concentrat de zmeura amestecat cu 50 ml apa plata

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 70 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.

Jeleu de iaurt si zmeura:

1. Pune 400g zmeura impreuna cu 100g de zahar intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10-15 minute, depinde de aragaz;). Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece ca sa grabesti procesul de racire.

2. Hidratezi gelatina in apa si o dizolvi pe baie de aburi.

3. Tapeteazi o tava (17cm diametru) cu folie alimentara.

4. Mixezi iaurtul cu zmeura racita si cu gelatina.

5. Pune jumatate din compozitia in tava, pune zmeura ramasa intreaga si restul de compozitie.

6. Introdu tava in frigider cel putin 2 ore.

Crema de frisca si iaurt

ATENTIE!!! Prepari aceasta crema in moentul asamblarii tortului.

1. Hidrateazi gelatina in 50 ml apa si o dizolvi pe bain-marie.

2. Mixezi smantana lichida rece cu zaharul pana cand creste in volum si devine pufoasa.

3. Inglobezi iaurtul si gelatina in smantana batuta cu ajutorul mixerului.

Asamblare:

1. Tapeteaza tava (cu fund detasabil) in care ai copt blatul cu folie alimentara.

2. Pune prima felie de blat in tava, insiopezi felia si pui jumatate din crema de frisca si iaurt.

2. Scoti cu grija jeleul de iaurt cu zmeura din forma si il pui peste stratul de crema de frisca apoi adaugi deasupra crema ramasa si cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Introdu in frigider cel putin 4 ore.

3. Taie 4 bucati de hartie de copt si lipeste-le pe marginea blatului (ca sa nu murdaresti platoul atunci cand imbraci tortul), pune un platou deasupra si rastoarna tortul cu grija apoi scoate tava usor.

4. Prepari crema de masacarpone mixand smantana lichida rece cu zaharul pana cand capata volum si devine aerata. Incorporezi apoi mascarponele cu ajutorul mixerului in frisca.

5. Imbraci tortul in crema de mascarpone si il introduci in frigider pentru cateva ore.

Il ornezi dupa preferinta!

S-aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise