Tort cu iaurt si jeleu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu iaurt si jeleu

Ingrediente

  • -un iaurt de fructe de 500ml
  • -frisca lichida 500ml
  • -2 plicuri gelatina rosie pentru jeleu
  • -un compot de fructe exotice
  • -un pandispan facut din: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri faina, un praf de copt
  • -un compot de caise
  • -12 linguri de zahar
  • -un pachet foi de gelatina

Mod de preparare

Iaurtul se amesteca cu cele 12 linguri de zahar,gelatina se pune la inmuiat.
Dupa ce am mestecat iaurtul il bagam la frigider si intre timp batem frisca lichida si cand este gata punem si iaurtul din frigider si gelatina care am desfacut-o cateva minute pe foc si le mai batem cu mixerul cateva minute pe toate dupa care o bagam la frigider.
Pandispanul se face in mod obisnuit dar se pune intr-o forma de tarta eu l-am pus intr-o forma de tarta de silicon,l-am copt 25 min si dupa ce s-a racit l-am taiat in doua.
Jeleul se face din 250ml de suc de compot si se pune la rece.
Cand asamblam tortul punem blat jos il asamblati, daca aveti o forma de tort care i se scoate fundul, eu mi-am cumparat o forma circulara speciala pentru astfel de torturi.
Se pune blat jos, o parte din crema fructele exotice taiate cubulete si restul de crema peste care punem jeleul care a fost taiat si el in forme diferite patrat,t riunghi sau dreptunghi dupa preferinte si deasupra se pune blatul ramas.
Se orneaza cu caise si frisca daca vreti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise