Blat:
Ouale le amestecam cu zaharul, apoi le punem la bain-marie si le incalzim putin. Dupa ce s-au incalzit le luam de pe bain-marie si le mixam pana cand amestecul se raceste si isi dubleaza volumul. Apoi adaugam faina si praful de copt si amestecam bine cu o lingura de lemn.
Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Blatul il coacem aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-a copt il scoatem din tava si il lasam la racit.
Crema:
Iaurtul il amestecam cu dulceata de afine si zaharul pudra. Gelatina o punem in apa rece sa se inmoaie timp de 10 minute, apoi o scoatem din apa si intr-un vas o punem la topit la bain-marie. Dupa ce s-a topit adaugam cu o lingura putin iaurt si amestecam cu telul. Apoi se adauga pe rand si restul de iaurt amestecand continuu. O lasam la racit in frigider 2 ore sa se intareasca putin pentru a o putea pune pe blat.
Glazura:
Fierbem frisca lichida, apoi o turnam peste ciocolata rupta bucati si amestecam pana cand aceasta se topeste. Asamblam tortul astfel: blatul, peste blat intindem crema de iaurt, apoi glazura calda. Tortul il mai punem la frigider inca vreo 2 ore dupa care se poate servi. Eu l-am lasat peste noapte in frigider, doar a doua zi l-am taiat.
Pofta buna!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii