TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA

Ingrediente

  • Aluat:5galbenusuri,100gr zahar pudra,100gr margarina moale(nu topita),150gr faina,praf de copt+putin bicarbonat,esenta de migdale(daca nu aveti,puneti de vanilie),cam 1/2-1 lingura lapte rece.
  • Deasupra aluatului se pun5 albusuri cu 250 gr zahar tos.
  • Crema 500gr frisca(nu se indulceste) si o conserva de ananas taiat bucatele(eu tai, de obicei, fiecare bucata-care e rotunda, in 12 bucatele.Am pus si capsuni.E bun.

Mod de preparare

Se face un aluat dincele amintite(galb., zahar, marg., esenta, faina+praf de copt si bicarbonat(cernute impreuna), lapte putin(ultima data am pus 1/2 lingura),depinde de uscaciunea fainii.Acest aluat se pune in 2 tavi(cu fund detasabil), cu diametrul de apr. 26 cm. Daca avem o singura tava, coacem de 2 ori.Aluatul jumi-juma.Deasupra aluatului se pun cele 5 albusuri batute cu cele 250 gr zahar tos, tot jumi-juma.Deasupra fiecarei tavi, se presara 50 gr fulgi de migdale.

Am uitat sa scriu ca tava se unge cu marg. si se tapeteaza cu faina.Se dau tavile(tava) la cuptorul incins dinainte, la foc potrivit.Dupa ce sint facute(se lasa in cuptor apr 45-50 minute),se lasa putin in tava in care a fost facut, apoi se pun , separat(nu unul peste altul).Cel mai frumos blat(asa cald) se taie in 12 bucati(vezi foto),egale,cit de cit.

Frisca se bate, ananasul se taie(dupa ce se taie se stoarce putin,ca si castravetii murati, cind ii puneti ,tocati in ceva).Ananasul, taiat, se amesteca, usor cu frisca.

Blatul, pe care vrem sa-l punem jos, se pune pe o forma de servit.Se pune peste frisca amestecata cu ananas; peste astea se pune al 2-lea blat(cel taiat), ca si cum ar fi o singura bucata.Nu se decoreaza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise