Blat:
6 albuse se bat spuma cu 6 linguri de zahar. Apoi se adauga galbenusurile si 6 linguri de faina, amestecandu-se usor sa nu cada spuma. Se coace la foc potrivit, intr-o forma rotunda si mai inalta deoarece in aceasta forma se va asambla tortul. Dupa ce s-a racit se taie in 3 foi.
Crema:
I gelatina se amesteca cu 150ml apa rece si se lasa la dizolvat (circa 15 min)
II 4 albuse se bat spuma cu 200 g zahar
III Se freaca 4 galbenusuri cu 200 g zahar, se adauga 3 linguri de faina si 400 ml lapte rece
Compozitiile I si III se amesteca si se fierb pe abur, pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se amesteca cu albusele batute spuma (compozitia II)
Forma in care s-a copt blatul se umezeste si si apoi se aranjeaza tortul astfel: se pune un strat de fructe, apoi crema, blat, fructe, crema, blat si se termina ultimul strat cu blat.
Se tine la rece cateva ore si se rastoarna pe platou,fiind gata ornat.
Daca se doreste se mai poate garnisi cu frisca.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii