Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se face bezea. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos. Se toarna compozitia intr-o forma de tort imbracata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25-30 de minute (in functie de cuptor). Dupa ce s-a racit se taie in 2 sau 3 felii si se umple cu orice fel de crema.
Zmeura am trecut-o prin sita,pentru a elimina semintele si pentru a obtine piureul de care avem nevoie.
Punem 20 gr. gelatina in apa pentru a se inmuia si dupa 10-15 min.punem 500gr.frisca pe baie de abur,adaugand gelatina inmuiata in prealabil.Invartim tot timpul pentru a se dizolva granulele de gelatina dar nu lasam sa fiarba,mai oprim focul astfel incat sa se topeasca incet.Lasam sa se raceasca dupa care se introduce vasul la rece 2 ore(eu nu l-am facut cu vreo ocazie speciala motiv pentru care nu l-am ornat prea pompos si l-am lasat doar 40 min. la rece.
Am batut frisca foarte bine,am pus 3 linguri zahar pudra si la final am adaugat piureul de zmeura.Am batut bine pana s-a incorporat tot piureul.
Am taiat blatul si l-am umplut cu frica,deasupra am imbracat cu paiete amarui de ciocolata.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii