Blatul
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa.
Se adauga restul ingredientelor; se pune intr-o forma cu diametrul de 26 cm.
Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 45 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.
Se taie in 2 jumatati.
Crema
Gelatina de dizolva in laptele caldut si se lasa la frigider de seara pana dimineata.
Galbenusurile se amesteca cu 250 g de zahar , se adauga gelatin dizolvata in lapte si se incalzesc la foc mic pana s-a dizolvat complet gelatina
Dupa ce s-a racit putin se adauga frisca batuta cu 2 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si portocalele ramase de la ornate , taiate in bucatele mici.
Pregatirea tortului
Portocalele se curata de coaja si se feliaza.
Se tapeteaza cu feliile de portocale vasul in care vrem sa pregatim tortul.
Eu folosesc un vas de pyrex deoarece ii da tortului o forma piramidala.
Se pune un strat de crema peste portocale, avand grija sa o intindem si pe peretii laterali captusiti cu feliile de porocale.
Se pune primul blat, apoi crema si al doilea blat.
Se pune si pe al doilea blat un strat subtire de crema.
Se acopera cu folie transparenta si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se scoate din frigider, se lasa cateva minute si se rastoarna pe un platou.
Se decoreaza dupa gust.
Pentru un plus de aspect se pot folosi alternativ felii de portocale obisnuite si portocale cu miez rosu.
Se pot folosi in loc de blat si piscoturi de sampanie.
Pofta buna!
PS.Decorul este unul "de criza"; Ammanul este un oras construit pe 7 coline si am avut 3 zile de ninsoare abundenta( poate putin de necrezut pentru unii) in care strazile( care sunt in majoritate in panta)au fost inaccesibile.Astfel a trebuit sa ma descurc strict cu ce aveam acasa.De obicei fac acest tort cu 2 feluri de portocale: cu cele obisnuite si cu portocale cu miezul rosu; aceasta combinatie da un plus de aspect tortului.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii