Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua amestecarea pana la topirea acestuia(de preferat impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie pentru o consistenta mai cremoasa a bezelei). Se adauga galbeusurile, nucile macinate, pesmetul si vanilia si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus. Se introduce in cuptorul incins pentru 35-40 min la 180 de grade. Frisca se prepara conform instructiunilor de pe cutie, se adauga esenta de rom si se pastreaza la frigider.
Pentru sirop: se pun apa si zaharul la foc mic si se lasa sa fierba cam 1-2 minute. Dupa ce s-a racit se adauga cateva picaturi de esenta rom. Cand blatul s-a racit, taiem capacul de deasupra, scobim usor si scoatem cu o lingurita miezul pentru a ramane partea de jos si peretii intacti. Miezul il rupem bucatele mici si il amestecam cu jumatate din compozitia de frisca si stafide (spalate in apa calduta). Atat peretii cat si partea de jos a blatului le insiropam, dar nu foarte tare, turnam amestecul de frisca cu blat si stafide, iar deasupra punem capacul insiropat. Cu restul de frisca imbracam tortul. Nu este deloc complicat insa foarte delicios!
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii