Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se face spuma adaugand zaharul treptat si pliculetul de zahar vanilat iar aparte se bate galbenusul cu un pliculet de sare si o lingura de zahar pana se dubleaza cantitatea apoi se adauga cu albusul facut spuma si se amesteca incet incet, dupa care faina si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pe care o ungeti bine cu unt ca sa nu se lipeasca si se baga la cuptor 35 de minute la 180 de grade.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem orizontal in trei si le umplem cu un strat de nutella si unul de frisca pe fiecare si se decoreaza dupa gust. Se da la rece pana a doua zi inainte de servi.
Pentru cei carora nu le place frisca puteti adauga cacao in frisca si un pic de nutella (ii schimba gustul), se amesteca bine si se umple iar pe deasupra puteti sa dati pe razatoarea mare un pic de ciocolata alba si decorati.
Puteti sa faceti acelasi lucru cu blatul, cand adaugati faina puteti sa adaugati si 4-5 linguri de cacao neagra si va iasa blatul maron, asa cand adaugati frisca faceti un contrast frumos si delicios.
Pentru a decora frumos tortul cu frisca puteti folosi o punga si o taiati la varf un pic in asa fel sa puteti sa faceti circulete sau inimioare.. etc.
Cei care vor sa ii dea forma de inima pt ziua indragostitilor eu am desenat un carton, l-am decupat dupa care l-am pus deasupra pandispanului si l-am taiat dupa forma.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii