Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga cate 1 lingura de zahar mixand pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si zaharul vanilinat. Faina se amesteca cu praful de copt(eu nu il sting cu nimic) si se incorpereaza in compozitie amestecand bine cu o lingura de lemn de jos in sus. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in cuptorul dinainte incins si se tine 25 de minute.
Frisca se bate bine si cand este gata se ia jumatate din cantitate si se da deoparte, iar in cealalta jumatate se pune ness-ul si se mai amesteca pana se inglobeaza si acesta. Se mai da putin la rece, pana se face siropul. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si se lasa sa dea cateva clocote. Apoi se pune si esenta de rom, se mai lasa sa mai fiarba cam 3 minute si se ia de pe foc lasandu-se sa se raceasca. Pana se raceste siropul se taie blatul racit.
Apoi se insiropeaza primul blat si se pune un strat de frisca cu ness.Urmeaza al doilea strat care se insiropeaza si el si se pune frisca cu ness ramasa si peste frisca simpla. Se rade ciocolata deasupra si peste se pun ciresele.
Va doresc pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii