Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga cate 1 lingura de zahar mixand pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si zaharul vanilinat. Faina se amesteca cu praful de copt(eu nu il sting cu nimic) si se incorpereaza in compozitie amestecand bine cu o lingura de lemn de jos in sus. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in cuptorul dinainte incins si se tine 25 de minute.
Frisca se bate bine si cand este gata se ia jumatate din cantitate si se da deoparte, iar in cealalta jumatate se pune ness-ul si se mai amesteca pana se inglobeaza si acesta. Se mai da putin la rece, pana se face siropul. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si se lasa sa dea cateva clocote. Apoi se pune si esenta de rom, se mai lasa sa mai fiarba cam 3 minute si se ia de pe foc lasandu-se sa se raceasca. Pana se raceste siropul se taie blatul racit.
Apoi se insiropeaza primul blat si se pune un strat de frisca cu ness.Urmeaza al doilea strat care se insiropeaza si el si se pune frisca cu ness ramasa si peste frisca simpla. Se rade ciocolata deasupra si peste se pun ciresele.
Va doresc pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii