Tort cu foi coapte in tigaie

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tort cu foi coapte in tigaie

Ingrediente

  • Pt blat ai nevoie de:1 ou,4 linguri ulei,4 linguri lapte,4 linguri zahar,1 lingurita bicarbonat si faina cit cuprinde.
  • Pt crema ai nevoie de:4 linguri faina,1 cana cu zahar,2 linguri cacao,esenta de vanilie si de rom,500 ml lapte si 200g unt.
  • Pt ornat ai nevoie de:2-3 plicuri de frisca in functie de imaginatia fiecaruia,300-450 ml lapte.

Mod de preparare

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si apoi faina cit cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de tare.Il faci sul si il imparti in 6 bucati egale.Intinzi fiecare bucata si o tai cu o farfurie care se potriveste cu dimensiunea tigaii,in care se vor coace foile pe rind,pe ambele parti,fara ulei.Tigaia trebuie sa fie bine incinsa.

Pt crema:amesteci toate ingredientele si le pui pe foc,le lasi citeva minute pina se ingroasa crema.Ungi foile cu aceasta crema ,ornezi tortul si apoi dai totul la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise